De Nederlandse taal leren of verbeteren

 

Het trainen van werkzoekenden in opdracht van Gemeenten en Sociale Diensten

 

Veel niet-Nederlandstaligen hebben vaak enkele jaren Nederlandse les gehad en kunnen zich aardig redden in het sociale verkeer. Voor de arbeidsmarkt is hun Nederlands nog (net) niet voldoende en bemoeilijkt dit de kans om een geschikte baan te vinden. Velen van hen hebben een uitkering of een gesubsidieerde arbeidsplaats om zo hun kansen op een baan te vergroten. Conversatieles.nl kan dan het verschil maken om de stap naar de arbeidsmarkt te verkleinen.

 

Conversatieles.nl luistert eerst goed wat de vraag van de werkzoekende en (eventuele) opdrachtgever is en stelt daarna een plan van aanpak op en ontwikkelt een training op maat. Spreken, luisteren, lezen, schrijven, gesprekken voeren: de aanpak van Conversatieles.nl is gericht op deze concrete vaardigheden. Deelnemers kunnen hun vaardigheden direct toepassen en in korte tijd maximaal resultaat behalen. Het programma van Conversatieles.nl is altijd toegesneden op de situatie van de werkzoekende.

 

Een training van Conversatieles.nl zorgt ervoor dat de werkzoekende(n):

  • door een zelfverzekerder houding makkelijker een baan zal vinden
  • goed is toegerust om aan het arbeidsproces deel te nemen door een grotere lees-, schrijf- en spreekvaardigheid
  • de instrumenten in handen krijgt om beter deel te nemen aan het sociale verkeer op de toekomstige werkvloer

Nederlandse les voor uw organisatie

Het trainen van niet-Nederlandstalige medewerkers in uw organisatie.

Meer weten?

Privétrainingen op maat

Conversatieles.nl geeft privétrainingen op maat met het accent op uitspraakproblemen en onzekerheid in het spreken in het Nederlands.

Lees meer